X

KENNISCENTRUM

 


De afgelopen jaren zijn in Nederland veel inspanningen verricht om leefgebieden van in het wild levende (hoef-) dieren met elkaar te verbinden. Ook zijn op verschillende locaties in het land (her-) introducties van edelherten ingezet. Dit als gevolg van groeiende vraag en behoefte vanuit de samenleving.

Uitbreiding van leefgebieden van in het wild levende hoefdieren brengt ook gevolgen en consequenties met zich mee. Zo zullen er in deze nieuwe gebieden incidenten en conflicten zijn tussen dier en mens.

Onze vereniging is door haar jarenlange ervaring, opgedane expertise en beschikbare gegevens hét kenniscentrum voor grote in het wild levende hoefdieren (Grofwild) in Nederland. Steeds vaker wordt door autoriteiten, wetenschappers en organisaties een beroep op ons gedaan. Een selectie van de resultaten en onderzoeken waaraan wij hebben bijgedragen kunt u vinden onder DOWNLOADS op deze website.

Organisaties en personen die betrouwbaar inhoudelijk advies willen over in het wild levende hoefdieren kunnen een beroep doen op onze vereniging en haar specialisten. Indien u hier meer informatie over wilt ontvangen verzoeken wij u dit kenbaar te maken via onze CONTACTPAGINA. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.